Kosár tartalma

Üzletszabályzat elfogadása

1. Tájékoztató adatok

Cégünk elérhetőségei:


Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák áruházat üzemelteti:

VK-PHARMA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely:  6100 Kiskunfélegyháza, Attila utca 1.

Cégjegyzékszám: 03 09 118330
Bejegyző bíróság: Bács-Kiskun Megyei Bíróság mint Cégbíróság.
Adószám: 14808124-2-03
Közösségi adószám: 14808124
Bankszámlaszám:  51700100-11116257
TEÁOR 4791 Csomagküldő, Internetes kiskereskedelem

Tel.: +36-62-200-014
Fax:  +36-62-200-015
E-mail: info@mgytp.hu
Ügyvezető: Kőhalmi Ákos
E-mail: info@mgytp.hu

Vevőszolgálat: 6100 Kiskunfélegyháza, Attila utca 1.
Hürkecz Emese Tel.:+36-62-200-014
E-mail: info@mgytp.hu
Vevőszolgálat nyitva tartása: Hétfőtől – Péntekig: 09:00-tól 16.30-ig

2. Vevőszolgálat

A Vevőszolgálat az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a vevők részére:

A termékek kiszállítása (A szállítás Budapesten és vidéken is hétfőtől-péntekig történik).
A vevői észrevételek kezelése,
Reklamációk kezelése
Regisztrációk kezelése,
A megrendelések feldolgozása (hétfőtől-péntekig),
Információk szolgáltatása,
Akciók kezelése, a regisztrált felhasználók értesítése,
A Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák webáruház oldalait bárki korlátozás nélkül böngészheti, véleményét, megjegyzését közölheti. A Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák webáruház oldalainak frissítése naponta történik.


3. Regisztráció

A Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák webáruház :webáruházban csak regisztrált felhasználók vásárolhatnak. 

A regisztráció írásban, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik, és feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzleti szabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A vevőszolgálat a sikeres regisztrációt e-mailben visszaigazolja. A VK-PHARMA Kft. jogosult azonban visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs űrlapon (pl. nincsenek feltüntetve a szállításhoz szükséges adatok), vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra következtethet, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. A VK-PHARMA Kft. jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve vásárlás esetén) a felhasználó, vevő részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.

A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor írásban, a vevőszolgálatnak küldött email útján megszüntetheti.

A regisztrált felhasználó a "Bejelentkezés" ablakban a felhasználó nevének és jelszvának helyes beirása után a saját adatait, szállítási adatait módosíthatja illetve törölheti. Amennyiben a belépéshez szükséges adatait elfelejtette, az "Elfelejtett jelszó" menüpont alatt új jelszót igényelhet, melyet a regisztráció során megadott e-mail címre küld el a rendszer részére.

A regisztrált felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy kifejezett tiltakozása hiányában a vevőszolgálat részére a hírleveleket, illetve az akciókról szóló értesítéseket elektronikus formában megküldje. A regisztrált felhasználó a vevőszolgálatnak küldött emailben jelezheti, ha nem kívánja ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni. 

A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodó szervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el.

A regisztrált felhasználó mindazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, amelyeket a regisztráció során megjelölt.

A regisztráció a vevő és a VK-PHARMA Kft. közötti távollévők között kötött szerződésnek minősül melynek nyelve magyar. A szerződés csak elektronikusan kerül iktatásra.


4. A termékekről 

A Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák webáruház kizárólag új termékeket értékesít.

A VK-PHARMA Kft. az alábbi termékcsoportok kereskedője:

A termékleírás tartalmazza:

a termékkategóriát
a termék alapadatait

a vételárat, mely 1 db termékre vonatkozik és tartalmazza az ÁFÁ-t is,

 

Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért a VK-PHARMA Kft. nem tud felelősséget vállalni. Az ez irányú felhasználói, vevői jelzéseket a VK-PHARMA Kft. továbbítja a fordító és a gyártó felé. A képek színei némileg eltérhetnek a valóságtól. A termék adataiban a változás joga fenntartva. Az oldal feltöltésekor keletkezett esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.

5. Garancia, szerviz 

A szavatossági igény a kifizetést igazoló bizonylattal érvényesíthető.

A szavatossági időtartama a fogyasztó részére történő átadástól számított két év. 
Nem érvényesíthető a garanciális igény, ha a hiba a rendeltetésellenes vagy a szabályban, illetve kezelési útmutatásban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a terméken kívül álló ok következménye.

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése tekintetében a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

6. Megrendelés

A vevő a megrendelését a termékek virtuális kosárba helyezésével állíthatja össze. A termék alatti kosár gombra kattintva lehet feladni a megrendelést, a kosár tartalma sorra klikkelve megtekinthetők a kiválasztott termékek, és itt van lehetőség módosítani vagy törölni a kosár tartalmát. 

Kosárból a termék törlése az adott termék neve mellett lévő "Mindent kirak" nyomógomb illetve a megrendelt termék darabszáma mellett lévő "-1" nyomógombra való klikkeléssel lehetséges.

Ezt követően a megrendelés elküldése melletti ELFOGADOM gombra kattintva lehet eljutni a Megrendelés oldalra, ahol megadható, módosítható a számlázási, szállítási cím, telefonszám, kért szállítási időpont, és lehetőség van egyéb közlemény megadására. Lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is, ekkor a szállítási cím minden esetben szerepelni fog a számlán megjegyzésként. Az adatok megadását követően már csak a megrendelés elküldését kell jóváhagyni. 

Ezt követően egy felugró oldal jelenik meg, amin a megrendeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók szerepelnek, csak abban az esetben lehet a megrendelést cégünknek elküldeni, ha a feltételeket elolvasás után a vevő elfogadta és jóváhagyta. A megrendelés elküldése után a vevő egy automatikus üzenetet kap, amely azt nyugtázza, hogy a megrendelés eljutott vevőszolgálatunkhoz. Amennyiben szükséges, munkatársunk rövid időn belül e-mail-ben vagy telefonon megkeresi a vevőt. 

A megrendelést a VK-PHARMA Kft. vevőszolgálata visszaigazolja.


7. A vásárlástól való elállás joga

A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást jelezheti e-mailen, telefonon, írásban, vagy személyesen is. 

A vevő az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet 4.§ és 5.§ szerint.

A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő elállása esetén a VK-PHARMA Kft. az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríti.


8. Szállítás

A szállítás Budapesten és vidéken is hétfőtől-péntekig kérhető.

A megrendelt termékek kiszállítását alvállalkozókon keresztül (Sprinter futárszolgálat  és Magyar Posta) vállalja a VK-PHARMA Kft. 

Az itt szereplő szállítási feltételek csak internetes megrendelés esetén érvényesek.
A vevő a megrendelőlap kitöltésekor nyilatkozik a választott szállítási módról, amely lehet 

Házhozszállítás: Budapesten és vidéken (hétfőtől-péntekig 8.00-18.00 óráig)
A termékek személyes átvétele: a választott Patikákban  történhet amennyiben adott terméknél az válaszható volt, az illető patika  nyitva tartás ideje alatt.
A szállítás költsége külön tételként jelenik meg a számlán.

A megrendelés módosítására a megrendelés leadása után már nincs lehetőség.

A vevő biztosítja a kiszállított termék átvételét és a kiszállított termék átvételét a szállítólevélen aláírásával igazolja. A vevőnek az átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék(ek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel(nek) a megrendelésének. Esetleges kifogását a vevőnek haladéktalanul jeleznie kell a szállítónál és a vevőszolgálat felé.

Amennyiben a vevő a kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen, illetve az ismételt kiszállítás költsége is őt terheli.
A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek. 

A szállítási költség a vásárolt termék tömegétől és a vásárolt termék árától (tömeg alapú költség +pénzkezelési költség) függően változhat a következő táblázat alapján:

Tömeg alapú költség:

10 kg.-ig => 936,-Ft.


Pénzkezelési költség:

10.000,-Ft-ig => 300,-Ft.
10.000,-Ft-tól => 300,-Ft.


9. Számlázás, fizetési módok

A számlát minden esetben a VK-PHARMA Kft. állítja ki, amely tartalmazza a szállítási költséget is, amennyiben Ön rendelt házhozszállítást. 
A megrendeléskor a vevő az alábbi fizetési módok közül választhat: 

- utánvét, kiszállításkor, az áru átvételekor, készpénzben a szállítónál
- személyes átvétel esetén, készpénzben a patikákban 
- bankkártyával,..jelen pillanatban még nem működik
- előre átutalás, a VK-PHARMA Kft. számlaszáma: 51700100-11116257   Fokusz takarékszövetkezet

10. Bankkártyás fizetés

 A VK-PHARMA Kft. internetes áruház részére az OTP Bank Rt. biztosítja a kártya elfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank által fizetőoldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a VK-PHARMA Kft. áruház oldalán. A VK-PHARMA Kft. internetes áruháza az Ön kártya, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége, kérjük, készítse elő kártyáját:
- Kártyaszám (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám)
- Lejárati dátum: (a kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám)
- Érvényesítési kód: (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye) (CVV2, vagy CVC2) Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni.

Áruházunkban az alábbi kártya típusokkal fizethet:

• Visa (dombornyomott)
• MasterCard (dombornyomott)
• American Express (dombornyomott)
• Electron (nem dombornyomott), kibocsátótól függően – ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet internetes áruházunkban Electron kártyájával. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz.


11. Adatvédelem

A VK-PHARMA Kft. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók és, vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak és minőségirányítási szabályzatának megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Ennek megfelelően a VK-PHARMA Kft. elkötelezte magát, hogy a felhasználók és vevők adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat és a saját minőségirányítási szabályzatát megtartva kezeli, és ezáltal hozzájárul a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.

A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást leszámítva a VK-PHARMA Kft. az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át. Az alvállalkozók a VK-PHARMA Kft. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve harmadik személyeknek átadni.

Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:

1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról,
1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről,
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
Az adatokat minden módon védi a VK-PHARMA Kft., különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.

A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.

Kizárólag olyan adatot kér a VK-PHARMA Kft. a regisztráció során, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.

A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a VK-PHARMA Kft. saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti. 

A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a VK-PHARMA Kft. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja. 

A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

12. Kapcsolatok

Az oldalakon számos más szolgáltatóval való kapcsolatra van lehetőség a linkeken keresztül. Ezekre történő ugráskor átkerülnek más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a személyes adatok kezelésére nincs befolyása a VK-PHARMA Kft.-nek. A VK-PHARMA Kft.-t továbbá semmiféle felelősség nem terheli a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.

13. Felelősségkorlátozás

A Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák webáruház-n keresztül történő vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A VK-PHARMA Kft. nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
az információtovábbítási késedelemből adódó,vírusok okozta,
szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő, vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.
A VK-PHARMA Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók. 
Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi - változást megelőző - ár érvényes és kerül felszámításra. 

14. Szerzői jogok

A  VK-PHARMA Kft.  a weboldala szerzői jogvédelem alá tartozik. A weboldalon megjelenített tartalom egészét, illetve részeit a saját személyes használattól eltérő célra és mértékben kizárólag a VK-PHARMA Kft. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni, kinyomtatni, reprodukálni, terjeszteni, tárolni és átruházni.

15. Érvényesség

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a szállításra és megrendelésre vonatkozó feltételek is - továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a webáruházban történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek.


Termékeink

Bejelentkezés





C 2012 Magyar Gyógyszerész Tulajdonú Patikák - Minden jog fenntartva!   |   e-mail: info@mgytp.hu   |   infóvonal: +36-62-200-014